Termeni si conditii

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. ASmarket.ro își asumă dreptul de a modifică aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi accesată în această pagină.

Accesul/vizitarea acestui website de către dumneavoastră se supune Termenilor și condițiilor de ultilizare, și implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă înțelegerea dintre părți.


Relația dintre părți este guvernată de următoarele acte normative:

OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor

OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii

Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor

Legea 365/2002 privind comerțul electronic

Drepturile de autor asupra acestui site sunt rezervate în întregime de ASmarket.ro  și se află sub protecţia legilor române și internaționale în materie.

Documentele, imaginile și informațiile din proprietatea ASmarket.ro, incluzând design-ul, elementele distinctive ale site-ului, conținutul site-ului, împreună cu orice elemente grafice asociate acestora aparțin ASmarket.ro. Orice folosire ilegală a acestor materiale, incluzând, dar fără a se limita la reproducere sau distribuție, copiere, este strict interzisă fără permisiunea scrisă a ASmarket.ro.

Acest site poate conține documente, imagini, informații sau alte materiale care nu sunt proprietatea ASmarket.ro, ca de exemplu nume, logo-uri și alte mărci ale unor terți, care sunt proprietatea respectivelor părți. Aceste materiale pot include articole, date, informații, imagini, grafică, muzică, elemente audio sau alte materiale publicate în ziare, reviste sau alte tipuri de media și pot de asemenea include numele sau mărcile respectivelor canale de media. Orice folosire a acestor materiale este strict interzisă fără permisiunea scrisă prealabila a respectivilor terți proprietari.

Acest site, în intreg sau în parte, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat sau exploatat în orice fel în scop comercial, fără acordul expres scris al ASmarket.ro.


Întregul conținut al site-ului ASmarket.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date - este proprietatea ASmarket.ro  și a furnizorilor săi și este aparat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul ASmarket.ro a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.


Domeniul ASmarket.ro este deținut de către ASmarket.ro . Utilizarea acestei mărci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor și emblemelor, în formă directă sau "ascunsă" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, căutare web) fără permisiunea prealabilă scrisă este interzisă și se pedepsește conform legii.


Produsele prezentate pe ASmarket.ro sunt produse comercializate de ASmarket.ro. Prețurile produselor pot fi schimbate oricând. Verificați prețul final de vânzare înainte de a achiziționa un produs.


Garantia Produselor

Produsele achiziționate de pe site-ul ASmarket.Ro beneficiază de 2 ani GARANȚIE pentru persoane Fizice și 12 luni Garantie pentru Persoanele Juridice! 

Garantia produselor este in baza facturii fiscale si a certificatului de GARANTIE!

GARANTIA PRODUSELOR SE POATE ANULA DACA CLIENTUL REFUZA SA PREDEA PRODUSELE PENTRU A FI VERIFICATE PE GARANTIE!

Clientul trebuie sa facă dovada achiziției prin Factura Fiscală. Dacă acesta nu deține factura, nu putem da curs solicitării. 

Pentru produsele trimise pe GARANȚIE la care nu se intervine (sunt funcționale) clientul este cel care suporta taxele de curierat dus-întors)

Produsele trimise pe GARANȚIE care au defect se vor înlocui GRATUIT. 

    Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la GLS in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor in cazul in care coletele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare, iar produsul nu va fi schimbat. 


1.Dreptul de returnare a produselor

Politică de RETUR și RAMBURSARE persoane fizice

Pentru a solicită returnarea unui produs (drept de retur în 14 zile calendaristice, valabil doar pentru persoane fizice), va rugăm să urmati fiecare pas in parte din formularul de retur - https://www.asmarket.ro/info/formular-retur


Atenție! Returul este acceptat doar atunci când clientul poate face dovada achiziției prin factura fiscală! 

Comandand în magazinul nostru, va dați acordul pentru returnarea banilor prin cont bancar.

Nu se trimit colete cu ramburs. Taxa de expediere către noi o suportă clientul. Dreptul de renunțare la cumpărare este valabil doar pentru clienții persoane fizice.

Conform OUG nr. 34/2014, renunțarea la cumpărare se poate notifica în scris în termen de 14 zile calendaristice (termen în care se și expediază produsul înapoi, după trimiterea notificării).

Abuzul de orice fel duce la blocarea contului de client iar sistemul nu va va mai permite să efectuați comenzi pe site-ul ASmarket.ro

Atenție! Produsele returnate trebuie să fie intacte și curate. Dacă produsele au fost deteriorate și nu mai pot fi comercializate, acestea pot fi reevaluate valoric.

2.Definiția contractului de vânzare (art. 2, 5.): orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât și servicii.

Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acesteia.

Art. 12 menționează că exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar consumatorului definit că orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natură, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să-o facă într-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte.

Banii se returnează în termenul legal de 14 zile.

În cazul în care clientul a beneficiat de Livrare Gratuită (costuri de livrare suportate de asmarket.ro), la returnarea banilor se va scădea contravaloarea livrării din suma de returnat.

Procedura de retragere din contract
Consumatorul informează ASmarket.ro cu privire la decizia de retragere din contract. Consumatorul are la dispoziție 14 zile calendaristice de la primirea produselor pentru a anunță retragerea din contract.

Obligațiile care revin consumatorului

Produsele sunt înmânate ASmarket.ro  personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fără întârziere nejustificată și în decurs de maxim 14 zile calendaristice de la anunțarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suportă costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor.

3.Retur de produse

Puteți solicită returul de produse în următoarele cazuri:

– Produs nefuncțional în primele 48 ore (2 zile lucrătoare) de la recepție. În cazul în care produsul achiziționat a fost livrat nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, în urmă notificării scrise.

– Produs în colet deteriorat. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, va recomandăm să nu acceptați recepția lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat și se poate întocmi un proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat în care să fie menționată starea coletului din momentul livrării. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral în momentul în care intrați în posesia fizică a produsului. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare. În cazul în care se utilizează un transportator însărcinat de către consumator, riscul este transferat în momentul livrării produselor către transportator.

– Produse livrate greșit. În cazul în care s-a livrat alt produs decât cel comandat.


PERSOANELE JURIDICE NU POT EFECTUA RETUR 

IN CAZUL SITUATIILOR DE PRODUSE LIVRATE GRESIT/NEFUNCIONALE SE TRIMITE UN EMAIL DE INFORMARE CATRE OFFICE@ASMARKET.RO IAR IN MAXIM 3 ZILE LUCRATOARE O SA FITI CONTACTAT PENTRU SOLUTIONAREA SITUTIEI! ATENTIE!! NU SE IAU IN CONSIDERARE MESAJELE PE FACEBOOK , COMENTARII LA POSTARI ETC. DOAR MAIL SAU TELEFONIC!


4.Mențiune

În toate cazurile menționate mai sus, cu excepția celui referitor la defectele în perioada de garanție, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, în ambalajul original și însoțite de toate accesoriile și documentele originale. Produsele nu trebuie să prezinte modificări fizice, lovituri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire și/sau intervenții neautorizate etc. Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea acestora duce la refuzarea returului.

5.Produse excluse, fără drept de returnare

Următoarele categorii de produse nu se pot returna decât dacă sunt sigilate (cutia nedeschisa), cutia nu prezintă urme în interior că a fost deschisă:

Produse care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă (produse de îngrijire / igienă personală, căști);

Limitarea responsabilității pentru alte site-uri, server, browser
Site-ul este găzduit de serverele unei terțe firme. ASmarket.ro nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări ale bazei de date, cum de asemenea nu va putea fi răspunzătoare pentru erorile apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului ori pentru actualizarea produselor și a prețurilor.

Reclamații
Orice problema legată de livrarea produselor comandate o puteți adresa către adresa de mail office@asmarket.ro

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚIi
Există posibilitatea unor diferențe între imaginea produsului prezentată pe site și produsul fizic, în sine, mai ales cu privire la nuanță culorii acestuia, a designului ori în ceea ce privește accesoriile. Acestea nu afectează funcționalitatea ori destinația produsului.

Litigii și dispoziții finale
Orice altă problema legată de produsele și serviciile prezentate pe site se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile de la dată sesizării în scris a problemelor, de către utilizator. În cazul în care nu s-a reușit soluționarea litigiului pe cale amiabilă, competență revine instanțelor românești de judecată.

Informații livrare și expediere
Plata se face ramburs, odată cu sosirea comenzii !
Taxa de transport este afișată în pagină de comandă, înainte de finalizarea comenzii.
Livrăm în absolut orice localitate din țară, la tarifele din pagină “Informații livrare”. Toate aceste prețuri includ TVA.
Livrarea produselor comandate se face prin firmele de curierat rapid GLS/DPD în cel mai scurt timp (de regulă 1-2 zile lucrătoare) de la confirmarea telefonică a comenzii.


Ca exceptie,durata de livrare poate fi intre 3-4 zile pentru produselele cu un stoc limitat sau in anumite perioade cand curierii sunt foarte aglomerati!


Pentru clientii care au minim o comanda expediata si refuzata ( neridicata de la curier, nelivrata), care s-a intors la expeditor, ne rezervam dreptul de a nu expedia nici o alta comanda ulterioara, indiferent de valoare.

Nu se vor mai trimite nici un fel de comenzi la clientii care au o comanda deja refuzata, indiferent daca acestia inregistreaza comenzi direct pe site, telefonic sau prin alte metode.